2015. július 24., péntek

Hány fröccst ittá'? - Hogyan is írjunk jó történetet? (Slash, 18+) #1

Sziasztok! Ezzel a cikkel kezdeném el a több részben lévő cikksorozatom, amiben abba segítek egyes írópalántákban, hogyan is írjanak az adott témában jó történetet. Eme bejegyzésben most a slash-ról, vagyis a férfiak közti szerelemről szóló történetek írásának a titkát mondom el. Itt is és mindegyik cikkemnél megemlíteném: ez a személyes stílusom, elgondolásom, csak egy ötlet, nem kell háborogni, ha szerinted nem így volna. 


Nos, először is szükségét érzem annak, hogy tisztázzunk pár fogalmat: a slash ez egy műfaji elnevezés a blogos világban, ami két férfi szerelmére utál. Mármint, az áll a történet középpontjában. Milyen elnevezéssel találkozhatsz még, amikor erről a műfajról van szó? Yaoi: animéknél ( japán rajzfilmeknél) használják, ám mostanában jobban elterjedt lett a BL (boys love). Shounnen-ai: Férfiak közti szerelem, ezt is az animéknél használják. Mi a különbség? Míg a yaoiban több erotikával, ágyban, vagy bárhol máshol szexxel találkozunk, addig a shounnen-ai-ban jó, ha megcsókolják egymást. Nos, nem tudnék arról, hogy a blogos világ ezt megkülönböztetné, szóval egyszerűen: slash. Uke: passzív, kissé nőiesebb fél, ő van alul. Seme: aktív fél, férfiasabb, ő van felül.  Eme téma elsősorban lányoknak íródik, lányoktól, bár már részese voltam olyannak, hogy fiú írta, és fiú olvasta. Szóval semmi nincs kizárva, de az elsődleges célközönség azok a nőstény egyedek.




Első lépés: fogd meg a yaoistát! Fogj egy kötelet, és kötözd ki őt egy fához! Igen, ez a legmegfelelőbb megoldás, hidd el, ha jól, tökéletesen írod meg, akkor nem fogja érdekelni, hogy kikötözted, kb ilyen arcot fog vágni, mint a lányka a képen. :) Mivel foghatod meg? Add egy: találó cím. Igen, ez a legfontosabb. Bármilyen történetet, blogot, avagy könyvet írsz, a cím a legfontosabb, akárki mond, akármit. Én például jobban elolvasok egy olyan című blogot, hogy a "Kezdet küszöbén" (létezik, ajánlom elolvasni), mint egy "I'M GAY, HELP ME, HELP ME!" Ugye mindenki érti a különbséget? Akkor nem is ragoznám, lépnék tovább. A dizi sem mindegy! Ó, hogy is volna?! Hisz egy csúnya blogon, akármilyen jó a történet, nem maradok, hisz kiégeti a retinám. Legyen kellemes, könnyen olvasható, azt szeretik.






Második lépés: tervezz! Oké, ez eléggé egy sablonos második lépés, ám ez egyik történetnél sem elengedhető. Picitől a nagyig mindent meg kell tervezni, hogy minden okkal történjen. Ez pont olyan, mint a mondás: okkal kelsz fel minden nap. Mit akarok ezzel mondani? Azt, hogy a két srác találkozása okkal történjen. Mondom a sablonos példát: új szomszéd. Ismerjék meg egymást, hiszen úgy senki nem lehet szerelmes, ha nem tud a másikról semmit. Vagy barátok legyen, vagy ellenségek, vagy szimplán beszélgetőtársak, ám mindennek legyen alapja! Elismételné valaki, hogy mit mondtam? *körbe néz* Én, én!*jelentkezik egy szemüveges, szeplős az első sorból* *Bólintok, hogy mondhatja.* Mindennek legyen alapja! Ügyes, gyermek, jár az Aoi-féle buksi simi! *megsimizza* Komolyabbra váltva a szót: a ház sem épül fel alap nélkül, ahogyan egy történet sem, legyen az bármiféle sztori. Mindennek legyen oka! 



Harmadik lépés: ha yaoi, hogyan írjam a szex jelenetet? Lányok, tudom, mi lányok vagyunk, nem tudjuk biztosra, hogy két fiú hogyan is csinálja, ám egy drága, meleg fiú leírta egyszer, hogyan is kell, szóval én is arra alapozok. Legyen édes, fantasztikus, romantikus, na meg erotikus! Mindenki készüljön fel, elmondom a titkot, hogyan érd el az olvasódnál, hogy szinte benedvesedjen! Először is leszögezném, hogy a melegek is használnak sikosítót, illetve gumit. Lehet sokan feleslegesnek gondolják, hogy megemlítsék, satöbbi, blabla, pedig nem, hiszen úgy rettentően fájhat, és bármiféle gombásodást elkaphat szegény ukénk. Elsősorban tudj szépen leírást írni. Ó, ha ez nem megy, neki se láss! Remekül, úgy, mintha te lelki szemeid előtt volna, úgy kell leírnod, hiszen egy szűz kis lányka, aki csak most csöppent bele eme perverz világban nem tudja, hogyan is néz ki például egy felhevült test, egy kemény mellbimbó, avagy egy erekció. Ezután, kérlek, vetkőzzenek le, hiszen ruhában nem megy! És, ha már behatol, valami könnyféle vagy egy sikolyt eresszenek már el, mert fáj. Igen, fáj! És általában szeretem, ha leírják a tágítást is. Hogyan legyen édes? Az uke kissé szeppenjen meg, mivel hát szerelmével végre, valahára komolyabb szintre lépett a kapcsolatuk. Azt hiszem, jobb ha egy példát másolok az egyik novellámból:
"- Miért? Talán baj, hogy itt vagyok? Csak nem hiányoztam, Don? - Minden egyes szava, mit a fülébe suttogott, döfésként érte. Nem tudta felfogni, hogy a rémálma, mi négy évig tartott, újrakezdődik. Don nem válaszolt semmit, legalábbis nem tudott, mert belészorult a szó két okból is: nem akart hinni a szemének, miszerint aki a gimis évei alatt terrorizálta, az most itt áll előtte, a másik pedig az volt, hogy az öltönyös túl közel volt az arcához.
David tekintette Don telt, puha ajkaira kúszott, mitől a férfi is akaratlanul rápillantott David ajakira. Rózsaszínek voltak és finomnak tűntek. Emlékszik, akármennyire nem szerette azokat az esteket, David ajkai mindig is nagyon ízlettek neki, túlságosan is.

Most mindketten egyre vágytak: másik ajkára. A fekete hajú nem is tétovázott tovább. Hevesen rámart szegény, tehetetlen ajkára, és a derekánál fogva szorosan magához húzta.
Most nem úgy csókolta, mint eddig, most mintha lett volna benne egy cseppnyi érzelem is.
Don a kezeit társa mellkasára szorította, és úgy próbált ellenkezni a vágy ellen mindhiába, mivel David csak szorosabban húzta magához, és a szabad baljával még a fenekére is rámarkolt, mitől a szőkeség egy aprót felnyögött.

- Don, kérlek, csak most! - nyögte a nyakába az öltönyös, és újra a szájára mart. Don tudta, mit kér tőle: csókolja vissza, és ne ellenkezzen.

Tétovázott egy sort, majd már nem bírta, visszacsókolt. A karjait társa nyaka köre kulcsolta, így közelebb húzva magához. Thomilson belemosolygott a csókba, majd elkezdte nyalogatni Don alsó ajkát, ezzel a férfit arra kényszerítve, hogy nyissa ki a száját. Bennett, mint egy jó kisfiú, szófogadóan nyitotta ki ajkait, mire David azonnal átdugta a szájába a nyelvét. Elkezdte izgatni társa szájpadlását, nyelvét, mintha csak azt kérné, tegye ő is ezt vele. A szőke vette a célzást és átdugta a nyelvét a lakkcipős szájába. A csók kezdett egyre hevülni, a gatyák pedig szűkülni.

Mikor elváltak ajkaik, mindketten felnyögtek, de muszáj volt, mert nem kaptak már levegőt.

- Szerintem itt álljunk meg! - mondta lihegve Don. Thomilson szintén levegő után kapkodva nézett szúrósan Donra. Nem gondolhatta komolyan, hogyha eddig elmegy, itt megáll? Mert ha igen, elég kis butuska.

- Persze, hagyjuk itt abba, mikor a farkam úgy áll, mint egy jelzőlámpa! - adta tudtára, hogy neki ez az ötlet egyáltalán nem tetszik.

- De... - Ellenkezett volna, de David, mint egy puma, újra lecsapott az ajkaira, és ha lehet, csak hevesebben csókolta, miközben az íróasztala felé terelgette. Don is visszacsókolt, mert nem akarta bevallani, de igaz volt, ő is ráizgult gimis társára.

Mikor elértek az íróasztalhoz, David az asztalra ültette a megszeppentet, és tovább csókolta, de nem sokáig, mert utána áttért kulcscsontjára, amit a szőkeség egy elégedett nyögéssel nyugtázott.
De itt nem volt vége még közel sem, mivel miközben az apró puszik áradata terítette be Don kulcscsontját, addig David keze rátért a fiú ingjének a gombjaira, amit lassacskán elkezdett kigombolgatni. Mivel a gombolkodás túl macerás volt, inkább leszaggatta a ruhadarabot róla, és elkezdte izgatni a mellbimbóját a kezével.
Don száját hangos nyögések hagyták el, bármennyire nem akarta, élvezte, hogy a férfi így kényszerítette, de tudta, ha ezt most nem hagyja abba, akkor az előjátéktól simán elmegy.
David sem volt másképp, rendkívül feszített a nadrágja, ezért az ajkai leváltak a szőke forró bőréről, amit ő egy elégedetlen nyögéssel nyugtázott, és elkezdte kigombolni a saját nadrágját, majd a társáét.

David, mikor meglátta, hogy gimis társa farka áll, mint a haja, teljesen meglepődött, majd nyelt egy nagyot, és lehúzta róla az alsónadrágot is. Mikor Don farkát megcsapta az enyhe hideg, akkor kapott észbe, hogy éppen mit is csinált, de túl későn, mert a fekete hajú újból lecsapott ajkaira, és ahol csak tudja, simogatta, közben drága uke-chanunk kelletlenül nyögdécselt. Az ujjait hirtelen rákulcsolta David Don farkára, és elkezdte neki masszírozni, mitől a szőke egy hatalmasat felnyögött, utána meg nagyokat sóhajtott.
A férfi egyre gyorsabb tempóban kezdte el mozgatni a kezét, és ezzel párhuzamosan sóhajtgatott Don is.
David ajkai közben felfedezőútra tértek társa szinte már csupasz testén, minden egyes kis szegletét megnyalva, megpuszilgatva, megszívogatva.

- Davidh! - nyögte kelletlenül, mert már nagyon közel járt a véghez, mi azt jelenthette, David akcióba léphet. Gyorsan felállította az asztalról, és hátra fordította, hogy könnyebben hozzá férjen hívogatóan kerek popsijához.
Leküzdötte magáról az alsónadrágot, bekente magát az asztalán eldugott sikosítóból, zsebéből előhalászott egy gumit, felhúzta, majd se szó, se beszéd, a merevségét belenyomta a szűk nyílásba. Szegény szőkeség egy óriásit felsikkantott, még egy könny is kiszökött a szeme sarkából. Társa várt, várt, míg azt mondja, mehet tovább.
Nem kellett sok idő, megszokta, ezért bólintott. David elmosolyodott, és elkezdett lassan mozogni benne. Próbálta nem elveszteni a fejét, nem túllőni a célon, és egyenletes ritmusban mozogni.
Ez persze nem jött be, mert Don minden lökésnél egy nagyot és szexit nyögött, mitől David teljesen beindult, és vadul elkezdett benne mozogni. Szegény ukénk fájdalmasak nyögött, meg persze most már seménk sem maradt csendben. Sőt, nagyon hangosan nyögte az alatta élvezkedő nevét.
Még egy utolsót lökött rajta, és szinkronban élveztek el.
Mindketten ott álltak az egész város előtt, és fáradtan lihegtek, persze ekkor David még mindig benne volt Donban, csak miután kissé lassult a szívverése, akkor vette ki."
Igen, emberek, minimum ilyen hosszúságú szexjelenetet vár egy olvasó yaoista, sőt, talán egy igazán perverzen még ennyi sem elég.




Negyedik lépés(utolsó): Szóval, lássuk miből élünk: van egy jó címünk, egy szép dizink, alapos történet ötletünk, és már tudunk szexjelenetet is írni. Mi hiányzik? Aha, meg van! Egy kis buzdítás. Tehát, slash-t nem könnyű írni, de nem mondom, hogy nehéz, hiszen meg lehet tanulni. Én sem tudom tökéletes, tény és való, mindenkinek van mindig mit tanulnia. De azt mondom, képzeld magad oda, mintha átélnéd, légy egy pillanatra fiú! Ó, és hogyan teheted élvezhetőbbé még? Használj hasonlatokat, szinonimákat, és néha aranyos, ha ódákat zengsz aranyosságáról, férfias testalkatáról, vagy bármi másról. Ne légy lusta írni, szerintem aki szereti a témát, az nyugodtan vágjon bele.


Nos, remélem segítettem valamit, további jó kocsmázást!







xoxo;
Aoi
 

2 megjegyzés:

  1. Szerintem egy tizenöt éves kislánynak nem lenne szabad ilyeneket írnia. A címbe bele kelleni írnod, hogy +18-as tartalom található benne.
    Javaslom, hogy jobban utána járj a dolgoknak, mert a novelládban felfigyeltem néhány dologra, ami nem valósághű. Nem tudsz még elég információt ahhoz, hogy valósághű legyen a novella, amit írtál. Ami pedig kissé kiakasztott, hogy egy 15 éves lány akarja azt tanítani, hogy hogyan kell meleg szexjelenetet írni. Valamint kitértél a romantikára, de példaként egy nem túl romantikus jelenetet írtál bele a bejegyzésedbe. Oké, szexjelenet, de nem valósághű, az egész érzelemmentes, pedig szerintem tudnál te sokkal jobbat is, ha kicsit utána néznél mit hogyan csinálnak. Nem térek ki arra, hogy mit hogyan csinálnak, mert én sem tudom, viszont abban biztos vagyok, hogy, ha nem tágítják előtte a lyukat, ráadásul szűk a lyuk, és úgy hirtelen bedugja, akkor az olyan szinten fog neki fájni, hogy nem fog tudni elmenni, és valószínüleg leállítaná a másikat, mert ezt úgy nem szabad. 15 éves lány vagy, neked tényleg nem kéne ezt oktatni, mert nem értesz hozzá, és még fiatal vagy ahhoz, hogy a szexről írj bejegyzést, mert nem fognak komolyan venni. Habár egy kicsit úgy tűnik, mintha a bejegyzés komolyabbnak akarna tünni annál, mint amilyen valójában...
    Szép estét!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Mint írtam, minden információm egy meleg fiútól tudom, és nem tudom, ki tudhatná jobban egy meleg fiúnál. Alapból én sem tudom, mivel lány vagyok, és lehetséges hogy nem valóság hű mivel régebben írtam. MIndenesetre szerintem nem rajtam kéne kiakadnod, 12 éves kislányoktól is olvastam ilyet >.> mindenestere köszönöm a véleményed

    VálaszTörlés