2015. augusztus 10., hétfő

Hogyan tudok ennyi italt meginni - avagy ihlet/inspiráció szerzés (Violet E. Hunter)

Sziasztok! A mai napon egy nagyon gyakori dologról lesz szó. Olyan dologról, ami minden író életét megkeseríti. Az inspirációhiány. Például amikor az embernek van egy blogja. Boldogan kezd bele, jönnek a komik, hogy mennyire jó, így tovább, ezek az embert írásra sarkallják, leül a gép elé, megnyitja a Word-öt, de a szavak nem jönnek. Hiába próbálkozik az illető, nem megy. Na, az ilyen helyzetekre hoztam nektek egy kis segítséget. Most azokat a weboldalakat, zenéket fogom megmutatni Nektek, amik nekem mindig segítenek. Ha nem ismeritek valamelyiket, akkor csak kattintsatok a képekre!

  • Weheartit
Ez az a oldal, amit senkinek nem kell megmutatni. Az oldal kb. úgy működik, mint a Google képkeresője, egy kis különbséggel. Ha nem keresel rá semmire, az oldal random képeket ad, ami nagyban tud segíteni az ihlethiányon. Képekre fel!

  • Tumblr
A tumblr egy olyan tartalommegosztó weblap, ahol nem csak képeket, hanem videókat, linkeket, idézeteket, szöveget és akár zenéket is meg lehet osztani, sőt még akár chatelni is lehet. Böngéssz nyugodtan ezek közül! 


  • Citatum
Míg az előbbi kettőt sokan ismerhettétek, addig ezt valószínűleg kevesen látogatjátok. A Citatum egy idézetes oldal, ahol csak idézeteket találtok, mindenféle témában. Csak rákerestek egy szóra, és kidob egy csomó idézetet. Rendkívül hasznos kis oldal!


És most jöjjenek a zenék:


A szürke ötven árnyalata filmzene

Igen, tudom, A szürke 50 árnyalata sok mindenkit elriaszthat, de a zenéje valami fantasztikus. Mindenkinek bátran ajánlom.




ATC -Talk

Ha valami kicsit rockosabb történetet írsz, ez a dal a te embered!
Erre a bandára csak nemrég bukkantam rá, de imádom. A lány Crissy Constanta még külön feldolgozásokat is szokott játszani! 



Maroon V - Max and Alyson Stoner Cover - Maps

Valamiért a feldolgozás sokkal jobban tetszik, mint az eredeti (Ne kövezzetek meg, kérlek :) )

Sia - Chandelier

Ez a dal mindig úgy megborzongat. Már alapból a videóklip... 


Indila - S. O. S.

Ez a dal annyira szép! Tökéletes inspiráció!


Nos, ezek lettek volna azok az oldalak, zenék, amik nekem mindig segítenek.

Puszi: Violet/ Pálinka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése